www.hattu.fi

PANAMAHATUT:

  

Ecua-Andino sekä Montecristi Panama Hattujen hoito-ohjeita sekä tietoa rullattavuudesta:
 
Kaikki käsinkudotut Panama Hatut ovat valmistettu Palm – kuidusta (100% Toquilla kuitu (palmata carludovica)
joka on aito luonnonkuitu ja alkuperäinen panamahattumateriaali. Nämä laadukkaat hatut ovat vakaita ja niillä on pitkä kestävyys.
 
-       Vaikka materiaali on joustavaa ja pehmeää, se voi katketa kovasta vedosta tai ahkerassa käytössä, erityisesti jos materiaaliin tulee terävä taitos.
-       Älä säilytä panamahattuasi liian kuivassa, koska kuivat kuidut voivat murtua helpommin. Tämän välttämiseksi voit säilyttää hattusi huoneessa jossa on korkea kosteus (esim. kylpyhuone yms. eikä esim. lämpöpatterin läheisyydessä.)
-       Panama hattu on erinomainen kesä-/hellepäähine eikä sitä ole tarkoitettu pidettäväksi sateella. Läpimäräksi kastunut Panama Hattu voi menettää muotonsa.
-       Tahrat voit pyyhkiä pois nihkeäksi kostutetulla kankaalla ja miedolla saippualla.
-       Valkoiset Fino AA – laatuluokituksen mallit kestävät parhaiten rullaamista. Mutta rullaa nekin vain lyhyeksi ajaksi esim. kuljetuksen ajaksi. Pidempään rullattuna säilytetty Panamahattu voi menettää kauniin muotonsa. 

Rullaa Panama Hattusi näin:
1. Laita kätesi hattuun ja pyöristä hatun kuvussa oleva muoto ylöspäin.
2. Taita hattu pehmeästi litistäen.
3. Rullaa hattu.

 

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

SINAMAY-MATERIAALI (esim. juhlahatut ja hatukkeet):

Hoito- ja säilytysohjeita Sinamay-juhlapäähineelle:
Suojeltava sateelta
Sinamay-kuitu on luonnonmateriaali joka työstetään sekä kovetetaan myrkyttömiä vesiliukoisia aineita käyttäen. Tämän vuoksi materiaali ei kestä vettä.
Säilytys
Jotta kaunis juhlahattu pysyy vuosia tyylikkäässä mallissaan, hattu on hyvä säilyttää niin ettei se makaa lierensä päällä. Eli hatun kupuosan sisään on hyvä asettaa jotain, esim pahvikartio, joka kantaa hatun kevyen painon.
Ihanteellisin tapa säilyttää hattu on paketoida se pahvilaatikkoon, ei muovipussiin.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------