Koko-opas

YKSILÖLLINEN PÄÄNKOKO
Päänkoko on hyvin yksilöllinen. Aikuisen päänkoko voi olla esimerkiksi mitä tahansa 53-63cm väliltä ja toki vielä tästäkin pienempiä ja suurempia päitä löytyy. Tavarataloissa ja marketeissa on usein vain sitä yleisintä maailmalla valmistettavaa kokovaihtoehtoa, joten älä huolestu, pääsi ei ole mitenkään kummallisen tai poikkeuksellisen kokoinen, vaikkei marketeista sopivaa päähinettä ehkä löydykään. Sen takia me, päähineiden erikoismyymälä, olemme olemassa -  jotta jokaiselle löytyisi oikeankokoinen ja mieleinen päähine! Suomalaiset ovat, ruotsalaisten lisäksi, muuten maailman isopäisintä kansaa. Ei siis ihme ettei esimerkiksi läheskään kaikista Etelä-Euroopassakaan valmistetuista päähineistä välttämättä löydy sopivaa kokoa. Päähineiden erikoismyymälänä pyrimme aina tilaamaan valikoimamme tuotteisiin laajan valikoiman kokovaihtoehtoja, mikäli valmistajalta vain sellaisia on saatavilla tai lupautuu niitä valmistamaan. Oman kotimaisen Ainamuoti-mallistomme tuotteita pystymme valmistamaan lähes missä tahansa koossa.     

PÄÄNKOON MITTAMINEN
Helpoiten saat kokosi selville mittaamalla pääsi ympärysmitan pehmeällä mittanauhalla. Mitta otetaan siitä kohtaa, johon päähine asettuu, eli otsalta, korvan yläpuolelta, takaraivolle ja toisen korvan yläpuolelta takaisin otsalle. Voit myös ottaa mitan narun avulla, ja sen jälkeen ottaa mitan mittanauhalla tai vaikka viivoittimella. Huomioithan, että kova mittanauha ei asetu tasaisesti pään ympäri, joten se ei ole hyvä mittausväline.


54 cm55 cm56 cm57 cm58 cm59 cm60 cm61 cm62 cm63 cm
XSSSMM/LLL / XLXLXXLXXL
               

KOKOMERKINTÄ vs PÄÄHINEEN TODELLINEN KOKO
Joidenkin päähineiden kokomerkinnät eivät välttämättä pidä paikkaansa tai vastaa todellista ympärystä. Emme siis suosittele katsomaan vanhan päähineesi kokomerkintää, sillä hattu voi todellisuudessa olla suurempi tai pienempi kuin kokomerkintä antaa ymmärtää. Tämän vuoksi lähetämme tilatun tuotteen päähineen todellisen koon mukaan. Päähineessä oleva kokomerkintä voi siis poiketa tilatun tuotteen koosta, mutta päähineen todellinen, mitattu, koko vastaa asiakkaan tilauksen mukaista kokoa. Meillä on käytössämme mittarengas, jonka avulla tarkastamme päähineen todellisen koon.

VINKKI - KAHDEN KOON VÄLILLÄ 
Mikäli mietit kahden eri kokovaihtoehdon välillä, kannattaa valita runsaampi. Liian pieni päähine puristaa ikävästi ja otsalle voi jäädä epämiellyttävä jälki. Runsaampi päähine on usein miellyttävämpi, kesällä viileämpi ja talvella lämpimämpi, ja esimerkiksi hiuksillekin ystävällisempi. Käytettävien materiaalien ja työmenetelmien vuoksi useimmat päähineet eivät juurikaan veny. Vuosien saatossa päähine voi useimmiten jopa kutistua. Liian pieni päähine on epämiellyttävä ja jää hattuhyllylle koristeeksi. Hieman reilun päähineen voi aina pienentää sopivaksi esim. huopahattuja voi pienentää laittamalla hikinauhan alle täytettä (pahvi-, huopa- tai meiltäkin saatavia korkkisuikaleita). Päähineen sisäpuolella olevaan hikinauhaan voi myös tehdä muutamia vekkejä, jotta koko pienenee päähän sopivaksi. Nämä pienennöskeinot vaikuttavat vain päähineen kokoon pienentävästi niin, että siitä tulee miellyttävämpi ja päähän istuvampi. Päähineen ulkomitat pysyvät entisellään. 

AUTAMME LÖYTÄMÄÄN OIKEAN KOKOISEN PÄÄHINEEN
Mikäli tilattavan päähineen koon määrittäminen tuntuu hankalata, voit ilmoittaa tilauslomakkeen asiakastiedoissa pään kokosi tai tilauslomakkeen ”Lisätietoja"- kentässä pääsi ympärysmitan senttimetreinä. Tämän tiedon pohjalta osaamme lähettää Sinulle oikeankokoisen päähineen.
Jos et löydä päänkokoosi sopivaa päähinettä, mutta esimerkiksi Ainamuodin mallistoon kuuluvassa tuoteessa on sinulle mieleinen malli, voit teettää tuotteen. Muitakin kuin vain Ainamuodin mallistossa olevia tuotteita voimme tietyin rajoituksin muokata. Kannatta ottaa yhteyttä ja tiedustella eri ratkaisuja. Huom! Vaihto- ja palautusoikeus ei koske tuotteita, jotka valmistettu asiakkaan toiveen mukaan tai tuotteita jotka ovat muokattu asiakkaan pyynnöstä erilaisiksi kuin normaalissa valikoimassamme oleva tuote.

Palvelemme mielellämme sähköpostitse (info@hattu.fi) sekä puhelimitse (03 2226843), ja tietysti olet tervetullut myymäläämme Tampereelle. Yhteystietomme löydät täältä.