www.hattu.fi
Helpoiten saat kokosi selville mittaamalla pääsi ympärysmitan pehmeällä mittanauhalla. Mitta otetaan siitä kohtaa, johon päähine asettuu, eli otsalta, korvan yläpuolelta, takaraivolle ja toisen korvan yläpuolelta takaisin otsalle. Voit myös ottaa mitan narun avulla, ja sen jälkeen ottaa mitan mittanauhalla tai vaikka viivoittimella. Huomioithan, että kova mittanauha ei asetu tasaisesti pään ympäri, joten se ei ole hyvä mittausväline.
Joidenkin päähineiden kokomerkinnät eivät välttämättä pidä paikkaansa tai vastaa todellista ympärystä. Emme siis suosittele katsomaan vanhan päähineesi kokomerkintää, sillä hattu voi todellisuudessa olla suurempi tai pienempi kuin kokomerkintä antaa ymmärtää.

Mikäli mietit kahden eri kokovaihtoehdon välillä, kannattaa valita runsaampi. Käytettävien materiaalien ja työmenetelmien vuoksi päähineet eivät juurikaan veny. Vuosien saatossa päähine voi useimmiten jopa kutistua. Liian pieni päähine on epämiellyttävä ja jää hattuhyllylle koristeeksi. Hieman reilun päähineen voi aina pienentää sopivaksi esim. huopahattuja voi pienentää laittamalla hikinauhan alle täytettä (pahvi-, huopa- tai meiltäkin saatavia korkkisuikaleita). Päähineen sisäpuolella olevaan hikinauhaan voi myös tehdä muutamia vekkejä, jotta koko pienenee päähän sopivaksi. Nämä pienennöskeinot vaikuttavast vain päähineen kokoon pienentävästi niin, että siitä tulee miellyttävämpi ja päähän istuvampi. Päähineen ulkomitat pysyvät entisellään. 

Mikäli tilattavan päähineen koon määrittäminen tuntuu hankalata, voit ilmoittaa tilauslomakkeen asiakastiedoissa pään kokosi tai tilauslomakkeen ”Lisätietoja"- kentässä pääsi ympärysmitan senttimetreinä. Tämän tiedon pohjalta osaamme lähettää Sinulle oikeankokoisen päähineen. Meillä on käytössämme mittarengas, jonka avulla tarkistamme päähineen koon.

Jos et löydä juuri päänkokoosi sopivaa päähinettä, mutta esimerkiksi Ainamuodin mallistoon kuuluvassa tuoteessa on sinulle mieleinen malli, voit teettää tuotteen. Muitakin kuin vain Ainamuodin mallistossa olevia tuotteita voimme tietyin rajoituksin muokata. Kannatta ottaa yhteyttä ja tiedustella eri ratkaisuja. Palvelemme mielellämme sähköpostitse sekä puhelimitse, ja tietysti olet tervetullut myymäläämme Tampereelle. Yhteystietomme löydät täältä.