www.hattu.fi
Kokosi?  
 

Helpoiten saat kokosi selville mittaamalla pääsi ympärysmitan mittanauhalla siitä kohdin johon päähine asettuu eli otsalta, korvan yläpuolelta, takaraivolle ja toisen korvan yläpuolelta takaisin otsalle. Hatun koko ilmoitetaan useimmiten senttimetreinä. 

Huom! Tehdasvalmisteisten päähineiden kokomerkinnät eivät välttämättä ole paikkansapitäviä! Emme siis suosittele katsomaan vanhan päähineesi kokomerkintää.


Päänkoko on helppo mitata 
pehmeällä mittanauhalla.

Mittarenkaan avulla tarkastamme 
päähineen oikean koon.

 

Päähine on hyvä tilata hieman isompana kuin aivan tiukka päänympärys. Eli mikäli miettii kahden eri kokovaihtoehdon välillä, kannattaa valita runsaampi. Käytettävien materiaalien ja työmenetelmien vuoksi päähineet eivät juurikaan veny. Vuosien saatossa päähine voi useimmiten kutistua. Liian pieni päähine on epämiellyttävä ja jää hattuhyllylle koristeeksi. Hieman reilun päähineen voi aina kätevästi pienentää sopivaksi esim. laittamalla hikinauhan alle täytettä (pahvi-, huopa- tai mieltäkin saatavia korkkisuikaleita). Päähineen sisäpuolella olevaan hikinauhaan voi tehdä muutamia vekkejä, jotta koko pienenee päähän sopivaksi. Nämä pienennöskeinot vaikuttavast vain päähineen kokoon pienentävästi niin, että päähineestä tulee miellyttävämpi ja päähän istuvampi. Päähineen ulkomitat pysyvät entisellään. 

Mikäli tilattavan päähineen koon määrittäminen tuntuu hankalata, voit ilmoittaa tilauslomakkeen asiakastiedoissa pään kokosi tai tilauslomakkeen ”Lisätietoja"- kentässä pääsi ympärysmitan senttimetreinä. Tämän tiedon pohjalta osaamme lähettää Sinulle oikeankokoisen päähineen.

Jos et löydä juuri päänkokoosi sopivaa päähinettä, mutta esimerkiksi Ainamuodin mallistoon kuuluvassa tuoteessa on sinulle mieleinen malli, voit teettää tuotteen. Muitakin kuin vain Ainamuodin mallistossa olevia tuotteita voimme tietyin rajoituksin muokata. Kannatta ottaa yhteyttä ja tiedustella eri ratkaisuja. Palvelemme mielellämme vaikka sähköpostitse sekä puhelimitse ja tietysti olet tervetullut myymäläämme Tampereelle. Yhteystietomme löydät täältä.

Muuntotaulukko:

senttimetrit 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62

XS-XL

  XS XS S S M M L L XL XL

USA

6 ½

6 5/8 6 ¾ 6 7/8

7

7 1/8

7 ¼

7 3/8

7 ½

7 5/8

7 ¾

Englanti

6 3/8 6 ½ 6 5/8 6 ¾ 6 7/8

7

7 1/8 7 ¼ 7 3/8 7 ½ 7 5/8